Zeker van een Baan - Centrum Transport en Logistiek

Direct aan het werk

Jij wilt nu een toffe baan! Zo eentje waar wat te beleven is! Je weet wat je kan en hebt een diploma op zak. Maar misschien net niet die voor een baan binnen transport of logistiek. Geen paniek wij kunnen je helpen op 2 november op de 2de speed date dag met de mooiste familie bedrijven in de transport en logistiek die onze regio heeft en ga snel aan de slag!

Op 2 november tussen 10.00 uur en 13:30 op de Energieweg 28 in Nunspeet kun je:
Speeddaten met de partners.
Ritje rijden in de vrachtauto.
Pallet in de stelling plaatsen met de heftruck.
Het vak leren kennen door kennis te maken met Chauffeurs\ logistiek medewerkers  BBLers en zijinstromers.

kom je ook? wij sturen je de uitnodiging per mail of whatsapp...

Een baan in de Transport & Logistiek!
Je kan goed plannen, weet van aanpakken, bent flexibel, kan tegen stress en kan goed samenwerken. Als je werkt in de T&L branche ben je een deel van een complex proces; de meeste producten hebben een lange reis achter de rug met distributiecentra en magazijnen als tussenstops. Dat vraagt om betrouwbare transportmiddelen, een slimme planning, goede organisatie en betrokken vervoerders.

Goederen of personen veilig op tijd en tegen lage kosten van A naar B krijgen. Dat is de uitdaging die centraal staat bij Transport & Logistiek. Wil jij vervoer zo slim mogelijk plannen, in een werkplaats of magazijn de handen uit mouwen steken of zelf de weg op met een truck? Dan zit je goed bij CTL!

  • Begin direct met werken
  • Kort traject
  • Baangarantie
  • Omscholing vanaf 23 jaar

Opleidingen

  • Chauffeur Wegvervoer / chauffeur Verhuizer BBL Niveau 2
  • Logistiek Medewerker BOL/BBL Niveau 2
  • Logistiek Teamleider BOL/BBL Niveau 3
  • Logistiek Supervisor BBL Niveau 4
  • Planner Wegtransport module Niveau 4

Chauffeur Wegvervoer / chauffeur Verhuizer

Als chauffeur wegvervoer is de vrachtauto jouw werkplek. Het soort vrachtauto hangt af van je lading, maar jij kunt overweg met allerlei types. Bijvoorbeeld een bakwagen met of zonder aanhanger, een trekker-opleggercombinatie, veewagen, koelwagen of tankwagen. Je vervoert lading tussen één of meerdere laad- en losplaatsen. Dat doe je in binnen- en soms ook in het buitenland. Het is niet alleen een rondje om de kerk rijden. Je bent bij het hele proces betrokken. De lading moet je zo efficiënt mogelijk laden en zekeren, vervoeren en lossen. Je maakt een routeplanning en houdt daarbij rekening met de verplichte rij- en rusttijden. Daarnaast regel je zelf klein onderhoud aan de vrachauto en houd je de vervoersadministratie bij.
Je hebt als chauffeur wegvervoer veel verantwoordelijkheden. Je zorgt ervoor dat je lading volgens afspraak op tijd bij de klant is. Je bent verantwoordelijk voor de vrachtauto, de lading e nvoor de veiligheid van de medeweggebruikers en jezelf. En door zuinig te rijden belast je het milieu niet onnodig. Je werkt voornamelijk zelfstandig, vaak buiten kantooruren en meestal onregelmatig. Het is fysiek best zwaar werk. Je zit soms lange tijd achter het stuur en moet daarbij geconcentreerd blijven. Je vertegenwoordigt je werkgever bij de klanten en op de weg. Jouw gedrag en uiterlijk maakt je het visitekaartje van het bedrijf!

Met de vlam…. ?
Dat kan met een niveau 2 diploma. En als je uitgevlamd bent, kan je gaan voor Logistiek teamleider.

Logistiek Medewerker

Als logistiek medewerker los je binnenkomende goederen uit vrachtwagens en containers. Je controleert deze op beschadigingen en op het juiste aantal. Vervolgens zet je ze op de goede plek in het magazijn. Je verzamelt de goederen die door de detailhandel bij de groothandel aan de hand van magazijnorders zijn besteld. In een administratiesysteem houd je bij wat er binnenkomt en wat er het magazijn weer verlaat.
Je kunt na je opleiding aan de slag bij bijvoorbeeld logistieke dienstverleners. Denk aan distributiecentra en productiebedrijven. Meestal werk je eerst onder begeleiding.

En straks verder?
Als je eenmaal 16,5 jaar bent, kan je denken aan Chauffeur Wegvervoer.
Of wat dacht je van Logistiek Teamleider?

Logistiek Teamleider

Als logistiek teamleider plan en organiseer je de logistieke zaken in een magazijn. Dat doe je bijvoorbeeld bij een transporteur, distributiecentrum, fabriek of grote winkel zoals een supermarkt of warenhuis. Je bent bij het hele proces betrokken. Jij helpt mee bij het ontvangen, sorteren en verzenden van goederen. Ook zorg je voor het verdelen van het werk onder de medewerkers. Je werkt zowel op kantoor als in het magazijn. Je weet veel van logistieke systemen, automatisering, scanners en computersystemen. Lopen zaken niet goed of denk je dat je beter kan? Dan geef jij dat door aan jouw leidinggevende. Als teamleider stuur je ook medewerkers aan en controleer je hun werk.

Teamleider worden?
Dat kan met een diploma op niveau 2. Daarna kan je doorgroeien naar Logistiek Supervisor.

Logistiek Supervisor

Jij zorgt ervoor dat er in een magazijn foutloos en efficiënt gewerkt wordt. Je geeft leiding aan één of meerdere medewerkers of teamleiders, maakt planningen en houd je vooral bezig met het beleid. Daarin bekijk je onder andere wat je aan mens en materieel nodig hebt om het werk goed te kunnen uitvoeren. Je legt vast wat er goed gaat en ook hoe de logistieke processen beter zouden kunnen. Over dat laatste overleg je met je leidingevende. Verder zie je er bijvoorbeeld op toe dat er veilig wordt gewerkt en dat het materieel in goede staat is. Je werkt eerst onder begeleiding, maar kunt doorgroeien tot logistiek manager met meer verantwoordelijkheden. Er wordt van jou verwacht dat je straks veel weet van bijvoorbeeld planning en organisatie, administratie en personeelsmanagement.

Verder leren?
Het hbo verwelkomt je graag, er is keuze genoeg om je carrière een mooi vervolg te geven.

Planner Wegtransport

De Nederlandse transportbranche vraagt om goed opgeleide transportplanners om aan de te verwachten groei in de komende jaren te kunnen voldoen. Transportplanner is een uitdagend en boeiend beroep voor wie
geïnteresseerd is in een afwisselende baan, van aanpakken weet en flexibel en stressbestendig is.
De toekomstig transportplanner moet minimaal over MBO werk- en denkniveau beschikken. De transportwereld is een dynamische wereld. Als transportplanner is geen dag hetzelfde en daar moet je tegen kunnen.

Alle cursisten doen examen bij het landelijk erkende CBR. Hierbij gaat het om de volgende vijf examens:
•Communicatie & informatie (inclusief Engels en Duits)
•Transportorganisatie
•Transportplanning A
•Transportplanning B
•Wet- en regelgeving
De cursisten gaan zo praktisch mogelijk te werk. Dat betekent dat alle lessen in het teken zullen staan het daadwerkelijk plannen van ritten met alle facetten die daarbij horen. Er wordt zoveel mogelijk vanuit casuïstiek gewerkt. Het leren omgaan met specifieke planningssoftware (TLN-planner) maakt hier een integraal onderdeel van uit.
De opleiding bestaat uit 15 lesdagen van 8 uur. Daarnaast loopt iedere cursist stage als assistent-transportplanner bij een erkend transportbedrijf.

Voor deze module geldt een apart tarief (want geen bbl). Heb je interesse? Mail dan naar info@zekervaneenbaan.nl voor een offerte.

Ik heb interesse
Afgestudeerde studenten aan het werk

Hoe kom ik aan de juiste papieren?

Hoe werkt de baangarantie?

Wat moet ik doen?
Vul snel hieronder je gegevens in. We nemen contact met je op en plannen een intakegesprek in.
Zo kom je alles te weten!